Záruka 24 mesiacov
Pu-er, pu-erh, pchu-er sú spravidla označenia pre čínsky čaj pestovaný v čínskej provincii Jün-nan, spracováva sa dodatočnou fermentáciou čierneho čaju. Špeciálne spracovanie tohto čaju vytvára vlastnú skupinu čajov.
Tradičný čínsky čaj je hojne vyhľadávaný nielen pre svoju špecifickú zemitú vôňu a chuť, ale aj pre blahodarné účinky na organizmus. Lacnejšie štandardný druh Vám tu ponúkame predovšetkým pre jej liečivé účinky Pu - Erhu. Pu-Erh zreje vekom rovnako ako víno a pokiaľ chcete zažiť jedinečný chťový zážitok, poobzerajte sa po Pu Erhu viacročnom. Teraz máme aj Puerh sypaný ročník 2005.
V tradičnej čínskej medicíne je Pu-Erh pokladaný za liečivo a je s ním tak aj zaobchádzané. Pravidelné pitie podporuje nerušené a vyrovnané prúdenie energií Jin a Jang. Pu Erh pôsobí imunostimulačne. Umožňuje využitie Pu Erhu pri diétnych plánoch, pretože zaháňa chuť k jedlu a zrýchľuje metabolizmus. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Látková výmena je po užití čaju tak markantná, že dochádza k 2x rýchlejšiemu odbúraniu alkoholu v krvi. Chráni pred infekčnými chorobami - pôsobí baktériostaticky / zabraňuje množeniu baktérií / - uľahčuje trávenie tučných jedál - posilňuje imunitný systém - prečisťuje organizmus - pôsobí antidepresívne.
Príprava: je dvojakého druhu:
• Jednonálevový Puerh: Na pol litra horúcej vody (90 °C) sa použije jedna až päť lyžičiek čaju. Lúhujú sa 2-4 minúty. Čím viac čaju a čím dlhšie trvá lúhovanie, tým viac chutí sa z čaju uvoľní. Pre dosiahnutie lepšej chuti je vhodnejšie skôr pridávať čaj ako predlžovať dobu lúhovania.
• Varený Puerh: Rovnaké množstvo čaju ako u jednonálevového, ale lístky sa povaria vo vriacej vode. Výsledkom je trpká temná tekutina s veľmi vysokým obsahom kofeínu.
Puehr sypký je skvelý aj pre prípravu v hrnčeku. Jednoducho stačí zaliať vriacou vodou a nechať klesnúť čaj ku dnu. Veľmi jednochuchá a efektívna príprava jedinečného čaju.
Minimálne množstvo nákupu je 10 g
|